Politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate

Având în vedere importanța datelor cu caracter personal, prezenta Politică de confidențialitate descrie practicile noastre privind colectarea și utilizarea datelor cu caracter personal. Vă asigurăm de faptul că S.C. STILMED S.R.L. ia toate măsurile tehnice și organizatorice pentru punerea în aplicare a Regulamentului (UE) 2016/679 privind protecţia persoanelor fizice în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal şi privind libera circulaţie a acestor date şi de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecţia datelor).

S.C. STILMED S.R.L. va prelucra datele personale colectate de la clinenții săi bazându-se pe un temei contractual, legal, pe un interes legitim, sau pe consimțământul exprimat în legătură cu prelucrarea datelor. Informatiile pe care ni le furnizati în mod direct sau care rezultă din interacțiunea cu site-ul nostru, vor fi utilizate în scopul pentru care le-ați furnizat, pentru a administra, a sprijini și a evalua serviciile noastre și a preîntâmpina încălcarea securității, a legii și a termenilor contractuali.

Vă rugăm să citiți cu atenție următoarele informații pentru a înțelege punctele noastre de vedere și practicile noastre în ceea ce privește datele dvs. cu caracter personal și modul de tratare a acestora.

Termeni Legali

Site-ul www.stilmed.ro, denumit in continuare “stilmed.ro”, este detinut si administrat de societatea S.C. STILMED S.R.L, avand urmatoarele date de identificare: Cod Unic de Inregistrare 15520729, inregistrata la Registrul Comertului cu nr. J26/722/2003  Judetul Mureș, Romania.

Navigarea pe site-ul www.stilmed.ro  urmata de Comanda echivaleaza cu citirea, intelegerea si acceptarea termenilor de mai jos de catre orice Client.

stilmed.ro isi rezerva dreptul de a face modificari in continutul acestui site, precum si in cadrul Termenilor si Conditiilor de folosire, fara nici un fel de notificare prealabila.

In caz de divergenta sau neintelegeri intre stilmed.ro si Client, se vor aplica Termenii și condițiile valabile la momentul Comenzii.

Definiții

www.stilmed.ro — denumirea comerciala a societatii S.C. STILMED S.R.L, având următoarele date de identificare: Cod Unic de Înregistrare 38931782, înregistrată la Registrul www.stilmed.ro cu nr. J26/293/2018  , cu sediul in Strada Benefalău, nr.3A, localitatea Tîrgu Mureș, Judetul Mureș, Romania.
Vizitator — orice persoana care viziteaza site-ul stilmed.ro, dar nu este inregistrat pe site cu Username si Parola (nu este Utilizator).
Utilizator — orice persoana care viziteaza site-ul stilmed.ro si este inregistrat.
Site — domeniul www.stilmed.ro si subdomeniile acestuia
Newsletter — campanie online de informare a clientilor stilmed.ro asupra unor promotii desfasurate de vanzator intr-o anumita perioada de timp
Client — persoana fizica / persoana juridica ce efectueaza o Comanda.
Produse și Servicii — orice produs și serviciu înregistrate în Comanda, care urmează a fi furnizate de către Vanzator, Clientului.
Comanda — un document electronic ce intervine ca forma de comunicare intre Vanzator si Client prin care Clientul își exprima intenția de a achizitiona anumite Produse și Servicii și sa faca plata acestora.
Vanzator — S.C. STILMED S.R.L, având următoarele date de identificare: Cod Unic de Înregistrare 38931782, înregistrată la Registrul Comerțului cu nr. J26/293/2018  , cu sediul în Strada Benefalau, nr.3A, localitatea Tîrgu Mureș, Județul Mureș, România.
Contract — o Comanda neconfirmata de catre Vanzator, prin care Vanzatorul este de acord sa vanda si sa livreze Produsele iar Clientul este de acord sa achizitioneze, sa primeasca si sa facă plata acestor Produse.
Curier — orice persoana de drept public sau privat care presteaza servicii de curierat rapid.
Drepturile de proprietate Intelectuala

Continutul site-ului www.stilmed.ro: imagini, texte, elemente de grafica web, scripturi, software, drepturi de proiectare, drepturi de model, patente, marci inregistrate, este integral proprietatea S.C. STILMED SRL  si a furnizorilor sai si este aparat de Legea privind dreptul de autor si drepturile conexe si de legile privind proprietatea intelectuala si industriala. Folosirea fara acordul S.C. STILMED SRL a oricaror elemente enumerate mai sus se pedepseste conform legislatiei in vigoare.

S.C. STILMED S.R.L poate oferi Utilizatorului/Clientului sau unei alte terte parti, printr-un acord, dreptul de a folosi si distribui parti din continutul site-ului www.stilmed.ro. Acest lucru se poate desfasura in cadrul unei anumite campanii online, in scopuri de publicitate sau pentru ca Utilizatorii/Clientii stilmed.ro sa poata beneficia de anumite promotii valabile la momentul acordului. Copierea, distribuirea, transferul catre terte parti, modificarea continutului sau asocierea oricarei persoane cu continutul site-ului www.stilmed.ro nu este permisa fara acordul scris al S.C. STILMED SRL.

Exonerarea de raspundere

S.C. STILMED S.R.L nu garanteaza ca site-ul, serverele pe care este gazduit, sau e-mailurile trimise de stilmed.ro sunt lipsite de pericolele specifice mediului online: virusi, erori de cod sau linii de cod corupte, incompatiblitati cu device-ul, browserul sau serviciul de email folosit de Vizitator/Utilizator/Client, caderi se sistem si alte probleme de acest tip.

Informatiile incluse pe stilmed.ro au caracter informativ si sunt puse la dispozitie cu buna credinta, din surse pe care Vanzatorul le considera de incredere. In cazul in care vreunul dintre articolele publicate sau orice alta informatie intra sub incidenta Legii privind dreptul de autor si drepturile conexe, Utilizatorul este rugat sa aduca acest fapt la cunostinta Vanzatorului la adresa office@stilmed.ro, pentru a putea fi luate masurile legale necesare.

Informatiile din cadrul materialelor care sunt publicate in sectiunea Blog si in cadrul retelelor sociale folosite de stilmed.ro (Facebook, Instagram, Linkedin) sunt asumate in intregime de autorii si distribuitorii respectivelor materiale.

stilmed.ro nu este responsabil pentru greselile aparute pe site-ul www.stilmed.ro  din cauza unor erori in codul, software-ul, aplicatiile conexe care il alcatuiesc si feed-ul de date primit de la furnizorii STILMED SRL, sau pentru incompatibilitatile dintre site si device-ul sau browserul folosit de Vizitator/Utilizator (este recomandata vizualizarea site-ului cu unul din browserele Google Chrome sau Mozilla FireFox). stilmed.ro isi rezerva dreptul de a anula orice comanda/vanzare care contine informatii gresite datorate acestui tip de erori.

In cazul in care, din cauza unor greseli de redactare, tiparire sau afisare in ceea ce priveste preturile, caracteristicile sau imaginea produselor, o comanda nu poate fi onorata, ne rezervam dreptul de a anula comanda respectiva si responsabilitatea de a anunta clientul despre problema aparuta.

stilmed.ro foloseste in cadrul site-ului linkuri catre site-uri si pagini externe, in scopul unei mai bune informari a clientului in anumite privinte (instructiuni de utilizare a jocurilor aflate pe site-ul furnizorului respectiv, spre exemplu). stilmed.ro nu este responsabil pentru continutul acestor site-uri.

Limita accesului la site

In cadrul site-ului www.stilmed.ro Utilizatorii au posibilitatea de a posta comentarii, intrebari, pareri si si sugestii. stilmed.ro isi rezerva dreptul de a limita accesul la site oricarui utilizator care afiseaza in cadrul acestuia: limbaj vulgar, amenintator, care reprezinta un atac la viata private a altor personae, continut care incalca drepturile de proprietate intelectuala, contine virusi, informatii ilegale, continut cu mesaj publicitar care nu are nicio legatura cu stilmed.ro si activitatea acestuia sau spam.

Persoanele care utilizeaza adrese false de email sau se folosesc de alte nume decat cele reale si posteaza pe site-ul www.stilmed.ro continut in numele altor persoane fizice sau juridice sau care folosesc multiple identitati pentru a beneficia in mod repetat si neautorizat de promotiile si campanile stilmed.ro vor fi raportate organelor de abilitate. stilmed.ro nu isi asuma responsabilitatea si nici nu va putea fi obligata la nici un fel de despagubiri pentru orice fel de daune produse de astfel de comunicari si comportamente in cadrul mediului online oferit de acesta.

stilmed.ro isi rezerva dreptul de a limita accesul la site sau de a bloca in totalitate conturile folosite in modurile mai sus mentionate.

Prin publicarea de materiale in cadrul site-ului www.stilmed.ro , Utilizatorii isi asuma pe proprie raspundere, originalitatea acestora si faptul ca detin toate drepturile asupra lor, astfel incat publicarea lor nu cauzeaza prejudicii niciunei parti terte. De asemenea, ofera dreptul ca stilmed.ro  sa foloseasca, copieze, publice, sa distribuie si sa afiseze aceste materiale oriunde in lume, prin orice mijloace.

Prelucrarea datelor cu caracter personal

Începând cu data de 25 iulie 2019, S.C. STILMED S.R.L. și-a actualizat politica de prelucrare a datelor cu caracter personal în scopul conformării cu cerințele Regulamentului General privind Protecția Datelor (Regulamentul UE nr. 679/2016 privind protectia persoanelor fizice în ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal și libera circulație a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE – GDPR).

Operatorul de date

S.C. STILMED S.R.L., având cod unic de înregistrare fiscal 38931782 și nr. de înmatriculare la Registrul Comerțului J26/293/2018 în calitatea de operator de date vă asigură de prelucrarea datelor cu caracter personal în mod legal, echitabil și transparent. Operatorul de date poate fi contactat la adresa din Tg.Mureș str. Benefalau nr.3A, email office@stilmed.ro sau telefon 0757426737.

Modalitatea de prelucrare a datelor cu caracter personal

În activitatea desfășurată, S.C. STILMED S.R.L. poate prelucra date cu caracter personal, respectiv orice informație care poate determina în mod direct sau indirect identificarea unei persoane în următoarele situații:

Crearea unui cont

Pentru crearea unui cont, este obligatorie furnizarea adresei de email.

Logarea în contul creat;

Clientul se poate loga în contul creat fie prin intermediul adresei de email, caz în care este necesară furnizarea adresei de email și a parolei, fie prin intermediul contului deschis pe rețele de socializare, caz în care este necesară furnizarea datelor de identificare referitoare la acel cont.

Preluarea comenzilor și livrarea produselor/serviciilor.

Pentru preluarea comenzilor și livrarea produselor/serviciilor achiziționate, se prelucrează următoarele date cu caracter personal numele, prenumele, numărul de telefon, adresa, ID comandă și situația plății. În situația în care livrarea produselor se face prin curier, SC STILMED S.R.L. va partaja cu acesta strict datele necesare livrării produselor, respectiv nume, prenume, adresa de livrare, telefon și valoarea rambursului (dacă este cazul).

Efectuarea plăților pentru produsele achiziționate.

Pentru realizarea operațiunilor privind plata produselor achiziționate, S.C. STILMED S.R.L. va prelucra următoarele date cu caracter personal: numele, prenumele, adresa, codul numeric personal, valoarea produselor achiziționate și produsele achiziționate. În situația în care utilizatorul optează pentru plata online, aceasta se va realiza prin platforma WordPress, iar S.C. STILMED S.R.L. va prelucra și va partaja cu platforma WordPress, următoarele date cu caracter personal: nume, prenume, ID comandă, situația tranzacției (ID, data inițierii și a finalizării, efectuarea plății, suma achitată și contul IBAN).

Acțiuni de marketing

S.C. STILMED S.R.L. poate prelucra datele utilizatorilor care și-au creat un cont sau au accesat produsele afisate, pentru derularea campaniilor promoționale, programe de loialitate sau pentru transmiterea unor newsletter-uri. În acest caz vor fi prelucrate datele personale ale utilizatorilor, constând în nume, prenume, adresă de email sau număr de telefon

Îndeplinirea obligațiilor legale

Datele cu caracter personal ale utilizatorilor pot fi prelucrate de S.C. STILMED S.R.L. în situația în care această operațiune este necesară pentru îndeplinirea unor obligații legale, cum ar fi ținerea evidențelor contabile sau depunerea declarațiilor fiscale.

S.C. STILMED S.R.L. nu utilizează procesul decizional bazat exclusiv pe prelucrarea automată, inclusiv crearea de profiluri, care produce efecte juridice ce vă privesc sau vă afectează în mod similar într-o măsură semnificativă, decât în situația în care vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor, conform secțiunii nr. 18.

Temeiul legal al prelucrărilor

Prelucrarea datelor personale reprezintă o operațiune necesară pentru ca S.C. STILMED S.R.L. să vă poată oferi serviciile solicitate. Prin crearea contului online sau  prin plasare unei comenzi, utilizatorii iau la cunoștință de operațiunile de prelucrare a datelor cu caracter personal realizate de S.C. STILMED S.R.L.. Temeiul legal al operațiunilor de prelucrare enumerate la punctul anterior este reprezentat de necesitatea îndeplinirii obligațiilor rezultate din contractul la care persoana vizată este parte.

S.C. STILMED S.R.L. poate derula acțiuni de marketing (campanii promoționale, programe de loialitate, newsletter-uri) în cadrul cărora vor fi prelucrate datele cu caracter personal numai în situația în care persoana vizată și-a dat consimțământul în mod expres pentru prelucrarea datelor în acest scop. În acest caz, temeiul legal al prelucrării este reprezentat de consimțământul persoanei vizate.

În scopul îndeplinirii obligațiilor legale, S.C. STILMED S.R.L. va prelucra datele personale ale clienților pentru realizarea evidențelor contabile, depunerea declarațiilor fiscale la autoritățile competente, precum și în orice alte situații prevăzute de lege.

Datele personale ale utilizatorilor pot fi prelucrate și pentru apărarea unui interes legitim, atunci când prelucrarea este necesară pentru formularea unui acțiuni în justiție sau formularea unor apărări împotriva pretențiilor nejustificate.

Termenul de păstrare

Datele personale prelucrate cu scopul executării contractului vor fi păstrate pe perioada necesară îndeplinirii obligațiilor contractuale.

Datele prelucrate în temeiul consimțământului exprimat de persoana vizată vor fi păstrate până la retragerea consimțământului.

Datele personale prelucrate în vederea îndeplinirii unei obligații legale, vor fi păstrate pe perioada impusă de prevederile legale.

Datele personale prelucrate cu scopul protejării unui interes legitim, vor fi păstrate pentru perioada necesară derulării acțiunilor care au ca scop protejarea interesului legitim al operatorului de date.

Pentru asigurarea securității datelor cu caracter personal, S.C. STILMED S.R.L. a luat măsurile tehnice și organizatorice necesare pentru colectarea, prelucrarea și păstrarea datelor în siguranță, inclusiv împotriva accesului neautorizat, al utilizării neautorizate a datelor, sau distrugerii, pierderii și alterării datelor. Ne angajăm să păstrăm datele personale în siguranță și luăm toate măsurile de protecție rezonabile pentru a face acest lucru.

Drepturile persoanei vizate

Vă informăm asupra faptului că în temeiul noilor reglementări în materia protecției datelor cu caracter personal, persoanele vizate au următoarele drepturi:

Dreptul de a fi informat în mod concis, transparent, inteligibil și ușor accesibil cu privire la modul în care sunt prelucrate datele cu caracter personal.

Dreptul de acces la datele cu caracter personal prelucrate, respectiv de a primi o confirmare din partea operatorului că se prelucrează sau nu date cu caracter personal, scopul prelucrării, categoriile de date cu caracter personal vizate, destinatarii sau categoriile de destinatari cărora urmează să le fie divulgate datele prelucrate perioada de stocare și existenta unui proces decizional automat, inclusiv crearea de profiluri.

Dreptul la rectificarea datelor cu caracter personal prelucrate, în situația în care datele prelucrate sunt incorecte, incomplete sau inexacte.

Dreptul de a solicita ștergerea datelor cu caracter personal prelucrate. S.C. STILMED S.R.L. poate refuza o solicitare formulată în acest sens, dacă datele vizate trebuie păstrate în temeiul unei obligații legale sau pentru apărare unui interes legitim.

Dreptul de a solicita restricționarea prelucrării datelor cu caracter personal în situația în care persoana vizată și-a exercitat dreptul la opoziție și până la verificarea exactității datelor cu caracter personal. Acest drept poate fi exercitat și în situația în care se consideră că prelucrarea este ilegală, pe durată necesară verificării interesului legitim invocat de S.C. STILMED S.R.L. sau persoana vizată se opune ștergerii datelor.

Dreptul de a se opune prelucrării datelor cu caracter personal, inclusiv dreptul de a-și retrage consimțământul exprimat anterior. Retragerea consimțământului nu afectează legalitatea prelucrării pe baza consimțământului înainte de retragerea acestuia.

Dreptul la portabilitatea datelor, constând în dreptul persoanei vizate de a solicita transferul datelor personale care ne-au fost furnizate.

Dreptul de a depune o plângere în fața autorității de supraveghere cu privire la modul în care au fost prelucrate datele cu caracter personal. Informațiile referitoare la modul de sesizare al ANSPDCP cu sediul in Bd. G-ral Gheorghe Magheru, nr. 28-30, sector 1, Bucuresti, email: anspdcp@dataprotection.ro, tel. 0318.059.211, 0318.059.212, fax 0318.059.602, pot fi regăsit pe site-ul http://www.dataprotection.ro/ .

Inregistrarea ca Utilizator

Pentru a posta comentarii, intrebari, sugestii sau pentru a efectua o comanda, Utilizatorul este obligat sa introduca o adresa de email valida sau sa se autentifice folosind contul sau personal de Facebook. stilmed.ro poate refuza cererea de creare a unui cont si implicit de folosire a acestuia in scopurile mentionate in cazul in care se constata folosirea unei adrese de email sau a unui cont de Facebook invalid, gresit, folosit in mod ilicit sau in numele altei persoane fizice sau juridice.

Pretul

Pretul final platit de Client este format din pretul produsului + cheltuielile de cazare aferente produsului cerut.

Toate preturile aferente produselor si serviciilor comercializate prin intermediul site-ului stilmed.ro sunt exprimate in Euro si nu contin T.V.A..

stilmed.ro poate refuza o Comanda, cu notificarea prealabila a Clientului, in situatiile in situatiile:

tranzactie online nereusita;

neacceptarea de catre banca emitenta a cardului Clientului / a tranzactiei;

furnizarea de catre Client a unor date incorecte sau incomplete;

activitatea Clientului poate produce daune site-ului stilmed.ro /partenerilor;

alte motive obiective: in cazul in care exista suspiciuni cu privire la modalitatea de plata.

Chiar daca a luat toate masurile pentru ca informatia prezentata pe acest site sa fie exacta si corecta, stilmed.ro nu poate fi raspunzatoare de datele incomplete rezultate din completarea de catre Client a formularelor din site pentru finalizarea Comenzii de prestari servicii.

Utilizatorii sunt responsabili pentru evaluarea exactitatii datelor furnizate catre stilmed.ro si de a face completari in spatiul alocat Comentariilor suplimentare din pagina de finalizare a Comenzii sau de a face o notificare prin telefon sau email la office@stilmed.ro pentru orice informatie suplimentara necesara procesarii si livrarii corecte a Comenzii.

Facturare – plati

Pretul este specificat in Comanda. Vanzatorul va emite catre Client un contract si factura pentru Produsele si Serviciile livrate, obligatia Clientului fiind sa furnizeze toate informatiile necesare emiterii facturii conform cu legislatia in vigoare.

Plata se poate face prin OP (ordin de plata), Credit Card.

Campaniile promotionale

10.1. Codurile promotionale

Codurile promotionale oferite de stilmed.ro (vouchere) pot fi aplicate doar produselor mentionate in cadrul campaniilor promotionale care le includ si pentru care este mentionat in mod clar modul de utilizare, produsele si categoriile de produse pentru care codurile sunt valabile. Codurile promotionale pot fi folosite exclusiv in momentul plasarii Comenzii (prin introducerea codului in sectiunea “Cod cupon” din pasul de finalizare a Comenzii), acestea nu pot fi folosite pentru a reduce valoarea Comenzii dupa ce aceasta a fost plasata.

Intr-o Comanda se poate folosi un singur cod promotional, pagina de Comanda nu permite utilizarea mai multor coduri in aceeasi Comanda. In cazul in care un cod promotional a fost aplicat intr-o Comanda care nu a putut fi onorata sau a fost anulata din orice motiv, Clientul are dreptul de a cere reactivarea codului promotional respectiv telefonic sau la adresa de email office@stilmed.ro Pentru acest lucru sunt necesare id-ul Comenzii, starea acesteia, numele Clientului si codul promotional. Perioada de valabilitate a codului va ramane aceeasi.

Promotiile valabile pe www.stilmed.ro nu se cumuleaza intre ele, se aplica reducerea cea mai mare. Acest lucru este valabil pentru orice forma de reducere (carduri cadou, coduri promotionale, vouchere, reduceri procentuale, discounturi acordate clientilor fideli, etc), cu exceptia situatiilor in care este mentionat altfel in promotie. Doar voucherele valorice se pot aplica produselor deja reduse pe site-ul stilmed.ro. Toate restrictiile sau exceptiile de la regula sunt specificate in regulamentul campaniei respective.

Promotiile sunt aplicate Comenzilor care respecta integral regulile afisate pe site, in perioada de valabilitate clar mentionata si in limita stocului disponibil. stilmed.ro nu garanteaza disponibilitatea pe stoc a produselor pentru intreaga perioada de promotie si poate retrage promotia fara notificare prealabila.

Forta majora

Niciuna dintre partile contractuale nu poate fi trasa la raspundere pentru neexecutarea (total/partial) sau executarea cu intarziere a obligatiilor sale, daca acestea au fost cauzate de forta majora. Partile isi vor aduce la cunostita de indata cazul de forta majora si vor lua toate masurile necesare in vederea limitarii consecintelor evenimentului.

Daca in termen de 15 zile evenimentul de forta majora nu inceteaza, partile au dreptul de a denunta unilateral contractul fara pretinderea de daune-interese.

Forta majora va fi probata conform legii.

Solutionarea conflictelor Legea aplicabila

Contractul va fi guvernat si interpretat in conformitate cu legea romana. Orice conflict aparut intre S.C. STILMED SRL si Clienti va fi rezolvat pe cale amiabila. In cazul in care acest lucru nu este posibil, prima cale de solutionare este medierea, in conditiile legii, iar daca aceasta esueaza se apeleaza la instantele romanesti competente de la sediul S.C. STILMED SRL.

Frauda

Crearea de conturi multiple folosind adrese generate automat pentru a putea beneficia de promotii sau oferte, sau orice comportament fraudulos in masura sa afecteze bunul mers al campaniilor, este interzisa si va fi considerata o tentativa de frauda. Proprietarul site-ului stilmed.ro isi rezerva dreptul de a inchide conturile astfel create si de a retrage beneficiile aferente promotiilor sau ofertelor in curs, de a anula contul fara preaviz, instiintare, alte formalitati sau despagubiri.

Orice frauda sau tentative de frauda vor fi pedepsite conform legii penale.

Dispozitii finale

Daca oricare dintre clauzele de mai sus va fi gasita nula sau nevalida, acest fapt nu va afecta valabilitatea celorlalte clauze.

Actualizat la data de 25.07.2019: SC STILMED SRL. – stilmed.ro

Despre Cookies

Aceasta politica se refera la cookie-urile folosite pe site-ul www.stilmed.ro, denumit in continuare stilmed.ro, administrat de  S.C. STILMED S.R.L, avand urmatoarele date de identificare: Cod Unic de Inregistrare 38931782, inregistrata la Registrul Comertului cu nr. J26/293/2018  , cu sediul in Strada Benefalău, nr.3A, localitatea Tîrgu Mureș, Judetul Mureș, Romania. Tel: 0757426737, E-mail: office@stilmed.ro

www.stilmed.ro. foloseste cookie-uri proprii, cat si de la terti pentru a furniza Vizitatorilor si Utilizatorilor o experienta mult mai buna de navigare si servicii adaptate nevoilor si interesului fiecaruia. In ceea ce numim „web 2.0″, „cookie”-urile joaca un rol important in facilitarea accesului si livrarii multiplelor servicii de care Vizitatorul/Utilizatorul se bucura pe internet, cum ar fi:

Personalizarea anumitor setari precum: limba in care este vizualizat un site, moneda in care se exprima anumite preturi sau tarife, pastrarea optiunilor pentru diverse produse
Cookie-urile ofera proprietarului site-ului un feedback valoros asupra modului in care acesta este folosit de catre utilizatori, in vederea optimizarii;
Permit aplicatiilor multimedia sau de alt tip de pe alte site-uri sa fie incluse intr-un anumit site pentru a crea o experienta mai buna de navigare;
Imbunatatesc eficienta publicitatii online.

Ce este un „cookie”?

Un „Internet Cookie” (termen cunoscut si ca „browser cookie”, „HTTP cookie” sau cookie” ) este un fisier de mici dimensiuni, format din litere si numere, care va fi stocat pe computerul, terminalul mobil sau alte echipamente ale unui Vizitator/ Utilizator de pe care se acceseaza Internetul.

Cookie-ul este instalat prin solicitarea emisa de catre un web-server unui browser (ex: Internet Explorer, Chrome) si este complet „pasiv” (nu contine programe software, virusi sau spyware si nu poate accesa informatiile de pe hard driveul Vizitatorului/ Utilizatorului).

Un cookie este format din 2 parti: numele si continutul sau valoarea cookie-ului. Mai mult, durata de existenta a unui cookie este determinata; tehnic, doar webserverul care a trimis cookie-ul il poate accesa din nou in momentul in care un utilizator se intoarce pe website-ul asociat webserverului respectiv.

Cookie-urile in sine nu solicita informatii cu caracter personal pentru a putea fi utilizate si, in cele mai multe cazuri, nu identifica personal utilizatorii de internet.

Exista 2 categorii mari de cookie-uri:

Cookieuri de sesiune – acestea sunt stocate temporar in dosarul de cookie-uri al browserului web pentru ca acesta sa le memoreze pana cand Utilizatorul iese de pe web-siteul respectiv sau inchide fereastra browserului ( ex: in momentul logarii/delogarii pe un cont de webmail sau pe retele de socializare).
Cookieuri Persistente – Acestea sunt stocate pe hard-drive-ul unui computer sau echipament (si in general depinde de durata de viata prestabilita pentru cookie). Cookie-urile persistente le includ si pe cele plasate de un alt website decat cel pe care il viziteaza utilizatorul la momentul respectiv – cunoscute sub numele de ‘third party cookies’ (cookieuri plasate de terti) – care pot fi folosite in mod anonim pentru a memora interesele unui Utilizator, astfel incat sa fie livrata publicitate cat mai relevanta pentru Utilizatori.

Care sunt avantajele cookie-urilor?

Un cookie contine informatii care fac legatura intre un web-browser (Vizitatorul/Utilizatorul) si un web-server anume (website-ul). Daca un browser acceseaza acel web-server din nou, acesta poate citi informatia deja stocata si reactiona in consecinta. Cookie-urile asigura userilor o navigare eficienta si sustin eforturile multor websiteuri pentru a oferi servicii confortabile utilizatorillor: ex – preferintele in materie de confidentialitate online, optiunile privind limba site-ului, cosuri de cumparaturi sau publicitate relevanta.

Care este durata de viata a unui cookie?

Cookieurile sunt administrate de webservere. Durata de viata a unui cookie poate varia semnificativ, depinzand de scopul pentru care este plasat. Unele cookie-uri sunt folosite exclusiv pentru o singura sesiune (session cookies) si nu mai sunt retinute odata de Vizitatorul/Utilizatorul a parasit website-ul si unele cookie-uri sunt retinute si refolosite de fiecare data cand Vizitatorul/Utilizatorul revine pe acel website (‘cookie-uri permanente’). Cu toate aceste, cookie-urile pot fi sterse de un Vizitator/Utilizator in orice moment prin intermediul setarilor browserului.

Ce sunt cookie-urile plasate de terti?

Anumite sectiuni de continut de pe unele site-uri pot fi furnizate prin intermediul unor terte parti/furnizori (ex: news box, un video sau o reclama). Aceste terte parti pot plasa de asemenea cookieuri prin intermediul site-ului si ele se numesc „third party cookies” pentru ca nu sunt plasate de proprietarul website-ului respectiv. Furnizorii terti trebuie sa respecte de asemenea legea in vigoare si politicile de confidentialitate ale detinatorului site-ului.

Cum sunt folosite cookie-urile de catre www.stilmed.ro

O vizita pe www.stilmed.ro poate plasa cookie-uri in scopuri de:

Cookie-uri de performanta a site-ului
Cookie-uri de analiza a utilizatorilor
Cookie-uri pentru geotargetting
Cookie-uri de inregistrare
Cookie-uri pentru publicitate
Cookie-uri ale furnizorilor de publicitate

Cookie-uri de performanta

Acest tip de cookie retine preferintele Vizitatorul/Utilizatorul pe www.stilmed.ro, asa incat nu mai este nevoie de setarea lor la fiecare vizitare a site-ului.

Exemple:

– setarile volumului pentru video player

– viteza de video streaming cu care este compatibil browserul

Cookie-uri pentru analiza Vizitatorilor/Utilizatorilor

De fiecare data cand un Vizitatorul/Utilizatorul acceseaza www.stilmed.ro, softul de Analytics furnizat de o terta parte genereaza un cookie de analiza a Utilizatorului – daca Vizitatorul/Utilizatorul este unul nou sau nu pe www.stilmed.ro. Browserul ofera informatii referitor la existenta sau absenta acestui cookie in cazul fiecarui Vizitator/Utilizator, iar in cazul in care browserul nu beneficiaza de acest cookie, se va genera unul. Acesta permite monitorizarea Vizitatorilor/Utilizatorilor www.stilmed.ro.

Atat timp cat Vizitatorul nu este inregistrat pe www.stilmed.ro , acest cookie nu poate fi folosit pentru a identifica persoanele fizice, ele sunt folosite doar in scop statistic. In caz contrar, stilmed.ro beneficiaza si de datele furnizate de catre Utilizator acestuia, cum ar fi adresa de e-mail si username-ul – acestea fiind supuse confidentialitatii si prevederilor din Termeni si Conditii, Politica de confidentialitate precum si prevederilor legislatiei in vigoare cu privire la protejarea datelor cu caracter personal.

Cookie-uri pentru geotargetting

Aceste cookie-uri sunt utilizate de catre un soft care stabileste din ce tara provine Vizitatorul/Utilizatorul. Este complet anonim si este folosit doar pentru a targeta continutul – indiferent daca Vizitatorul/Utilizatorul acceseaza pagina www.stilmed.ro in limba romana sau in alta limba, Vizitatorului/Utilizatorului ii este afisata aceeasi reclama.

Cookie-uri pentru inregistrare

Atunci cand Vizitatorul se inregistreaza pe www.stilmed.ro , site-ul genereaza un cookie care anunta daca Vizitatorul este inregistrat sau nu. Serverele www.stilmed.ro folosesc aceste cookie-uri pentru a arata contul cu care acesta este ingregistrat si daca are permisiunea de a utiliza un serviciu anume. De asemenea, permite asocierea oricarui comentariu pe care Utilizatorul il posteaza pe www.stilmed.ro cu respectivul Username. Daca Utilizatorul nu selecteaza optiunea „pastreaza-ma inregistrat”, acest cookie se va sterge automat la inchiderea browserului sau a calculatorului.

Cookie-uri pentru publicitate

Aceste cookie-uri permit monitorizarea numarul de vizualizari unei reclame online, care este tipul acesteia si cat timp a trecut de cand a fost vizualizat mesajul publicitar.

Aceste cookie-uri sunjt folosite si pentru a targeta publicitatea online. Se pot folosi, de asemenea, cookieuri apartinand unei terte parti, pentru o mai buna targetare a publicitatii, pentru a afisa, de exemplu, reclame despre vacante, daca Vizitatorul a accesat recent un articol despre vacante pe www.stilmed.ro . Aceste cookie-uri sunt anonime, ele stocheaza informatii despre contentul vizualizat, nu despre utilizatori.

De asemenea, cookie-uri anonime sunt setate si prin alte site-uri pe care stilmed.ro  beneficiaza de publicitate. Primindu-le, astfel, stilmed.ro le poate folosi pentru a recunoaste un Vizitator al respectivului site – iar daca ulterior Vizitatorul va accesa site-ul www.stilmed.ro , stilmed.ro va putea livra publicitate bazata pe aceasta informatie.

Cookie-uri ale furnizorilor de publicitate

O mare parte din publicitatea afisata pe www.stilmed.ro  apartine tertelor parti. Unele dintre aceste parti folosesc propriile cookie-uri anonime pentru a analiza cati Vizitatori/Utilizatori au fost expusi unui mesaj publicitar, sau pentru a vedea cati Vizitatori/Utilizatori au fost expusi de mai multe ori la aceeasi reclama.

Companiile care genereaza aceste cookie-uri au propriile politici de confidentialitate, iar www.stilmed.ro nu are acces la aceste cookie-uri. Cookie-urile partilor terte pot fi folosite pentru a arata publicitatea targetata si pe alte site-uri, bazandu-se pe navigarea Vizitatorului/Utilizatorului pe www.stilmed.ro .

Alte cookie-uri ale tertelor parti

Pe unele pagini, tertii pot seta propriile cookie-uri anonime, in scopul de a urmari succesul unei aplicatii sau pentru a customiza o aplicatie. Datorita modului de utilizare, www.stilmed.ro  nu poate accesa aceste cookie-uri, la fel cum tertele parti nu pot accesa cookie-urile detinute de www.stilmed.ro .

De exemplu, cand distribuiti un articol folosind butonul pentru retelele sociale aflat pe acest site, acea retea sociala va inregistra activitatea dvs.

Ce tip de informatii sunt stocate si accesate prin intermediul cookie-urilor?

Cookie-urile pastreaza informatii intr-un fisier text de mici dimensiuni care permit unui website sa recunoasca un browser. Webserverul va recunoaste browserul pana cand cookie-ul expira sau este sters.

Cookie-ul stocheaza informatii importante care imbunatatesc experienta de navigare pe Internet ( ex: setarile limbii in care se doreste accesarea unui site; pastrarea unui user logat in contul de webmail; securitatea online banking; pastrarea produselor in cosul de cumparaturi)

De ce sunt cookie-urile importante pentru Internet?

Cookie-urile reprezinta punctul central al functionarii eficiente a Internetului, ajutand la generarea unei experiente de navigare prietenoase si adaptata preferintelor si intereselor fiecarui utilizator. Refuzarea sau dezactivarea cookieurilor poate face unele site-uri imposibil de folosit.

Refuzarea sau dezactivarea cookie-urilor nu inseamna ca Vizitatorul/Utilizatorul nu va mai primi publicitate online – ci doar ca aceasta nu va mai putea tine cont de preferintele si interesele /Utilizatorului, evidentiate prin comportamentul de navigare.

Exemple de intrebuintari importante ale cookie-urilor (care nu necesita autentificarea unui Vizitator prin intermediul unui cont):

Continut si servicii adaptate preferintelor Vizitatorului/Utilizatorului – categorii de stiri, vreme, sport, harti, servicii publice si guvernamentale, site-uri de entertainment si servicii de travel.
Oferte adaptate pe interesele Vizitatorilor/Utilizatorilor – retinerea parolelor, preferintele de limba (Ex: afisarea rezultatelor cautarilor in limba Romana).
Retinerea filtrelor de protectie a copiilor privind continutul pe Internet (optiuni family mode, functii de safe search).
Limitarea frecventei de difuzare a reclamelor – limitarea numarului de afisari a unei reclame pentru un anumit Vizitator/Utilizator pe un site.
Furnizarea de publicitate mai relevanta pentru Vizitator/Utilizator.
Masurarea, optimizare si caracteristicile de Analytics – cum ar fi confirmarea unui anumit nivel de trafic pe un website, ce tip de continut este vizualizat si modul cum un Vizitator/Utilizator ajunge pe un website (ex prin motoare de cautare, direct, din alte website-uri etc). Website-urile deruleaza aceste analize a utilizarii lor pentru a imbunatati site-urile in beneficiul Vizitatorilor/Utilizatorilor.

Securitate si probleme legate de confidentialitate

Cookieurile NU sunt virusi! Ele folosesc formate tip plain text. Nu sunt alcatuite din bucati de cod asa ca nu pot fi executate nici nu pot auto-rula. In consecinta, nu se pot duplica sau replica pe alte retele pentru a se rula sau replica din nou. Deoarece nu pot indeplini aceste functii, nu pot fi considerate virusi.

Cookie-urile pot fi totusi folosite pentru scopuri negative. Deoarece stocheaza informatii despre preferintele si istoricul de navigare ale Vizitatorilor/Utilizatorilor, atat pe un anume site cat si pe mai multe alte site-uri, cookie-urile pot fi folosite ca o forma de Spyware. Multe produse anti-spyware sunt constiente de acest fapt si in mod constant marcheaza cookie-urile pentru a fi sterse in cadrul procedurilor de stergere/scanare anti-virus/anti-spyware.

In general browserele au integrate setari de confidentialitate care furnizeaza diferite nivele de acceptare a cookieurilor, perioada de valabilitate si stergere automata dupa ce utilizatorul a vizitat un anumit site.

Alte aspecte de securitate legate de cookie-uri:

Deoarece protectia identitatii este foarte valoroasa si reprezinta dreptul fiecarui utilizator de internet, este indicat sa se stie ce eventuale probleme pot crea cookieurile. Pentru ca prin intermediul lor se transmit in mod constant in ambele sensuri informatii intre browser si website, daca un atacator sau persoana neautorizata intervine in parcursul de transmitere a datelor, informatiile continute de cookie pot fi interceptate. Desi foarte rar, acest lucru se poate intampla daca browserul se conecteaza la server folosind o retea necriptata (ex: o retea WiFi nesecurizata).

Alte atacuri bazate pe utilizarea cookie-urilor implica setari gresite ale acestora pe servere. Daca un website nu solicita browserului sa foloseasca doar canale criptate, atacatorii pot folosi aceasta vulnerabilitate pentru a pacali browserele in a trimite informatii prin intermediul canalelor nesecurizate. Atacatorii utilizeaza apoi informatiile in scopuri de a accesa neautorizat anumite site-uri. Este foarte important ca Vizitatorul/Utilizatorul sa acorde atentie deosebita in alegerea metodei celei mai potrivite de protectie a informatiilor personale.

Sfaturi pentru o navigare sigura si responsabila, bazata pe cookies.

Datorita flexibilitatii lor si a faptului ca majoritatea dintre cele mai vizitate site-uri folosesc cooki-euri, acestea sunt aproape inevitabile. Dezactivarea cookie-urilor nu va permite accesul Vizitatorului pe site-urile cele mai raspandite si utilizate, printre care: Youtube, Gmail, Yahoo si altele.

Metode care pot asigura o navigare in siguranta, cu ajutorul cookie-urilor:

Particularizarea setarilor browserului in ceea ce priveste cookie-urile pentru a reflecta un nivel confortabil al securitatii utilizarii cookie-urilor.
In cazul in care exista un singur utilizator al computerului si prezenta cookie-urilor nu este deranjanta, se pot seta termene lungi de expirare pentru stocarea istoricului de navigare si al datelor personale de acces.
Daca accesul la calculator este impartit, se poate lua in considerare setarea browserului pentru a sterge datele individuale de navigare de fiecare data cand browserul este inchis. Aceasta este o varianta de a accesa site-urile care plaseaza cookieuri si de a sterge orice informatie de vizitare la inchiderea sesiunii de navigare.
Instalarea si update-ul constant al aplicatiilor antispyware.

Multe dintre aplicatiile de detectare si prevenire a spyware-ului includ detectarea atacurilor pe site-uri. Astfel, impiedica browserul de la a accesa website-uri care ar putea sa exploateze vulnerabilitatile acestuia sau sa descarce software periculos.

Browserul trebuie sa fie mereu actualizat.

Multe dintre atacurile bazate pe cookies se realizeaza exploatand punctele slabe ale versiunilor vechi ale browserelor. Cookie-urile sunt pretutindeni si nu pot fi evitate, in cazul in care Vizitatorul/Utilizatorul doreste acces pe cele mai bune si cele mai mari site-uri de pe Internet – locale sau internationale. Cu o intelegere clara a modului lor de operare si a beneficiilor pe care le aduc, se pot lua masurile necesare de securitate astel incat navigarea pe internet sa se poata desfasura in conditii de incredere.

Cum pot opri cookie-urile?

Dezactivarea si refuzul de a primi cookie-uri pot face anumite site-uri impracticabile sau dificil de vizitat si folosit. De asemenea, refuzul de a accepta cookie-uri nu inseamna ca Vizitatorul/Utilizatorul nu mai poate primi/vedea publicitate online.

Este posibila setarea din browser pentru ca aceste cookie-uri sa nu mai fie acceptate. Browserul poate fi setat de asemenea sa accepte cookie-uri de la un site anume. Dar, de exemplu, daca un Utilizator nu este inregistat folosind cookie-urile, acesta nu va putea lasa comentarii.

Toate browserele moderne ofera posibilitatea de a schimba setarile cookie-urilor. Aceste setari se gasesc de regula in „optiuni” sau in meniul de „preferinte” al browserului folosit.

Pentru a intelege aceste setari, urmatoarele linkuri pot fi folositoare. Pentru mai multe detalii, se poate folosi optiunea „ajutor” a browserului.

Cookie settings in Internet Explorer

Cookie settings in Firefox

Cookie settings in Chrome

Cookie settings in Safari

Pentru setarile cookie-urilor generate de terti, puteti consulta si site-ul: http://www.youronlinechoices.com/ro/

Linkuri utile

IAB Romania pune la dispozitie urmatorul site pentru a oferi mai multe informatii privind confidentialitatea legata de publicitatea online: http://www.youronlinechoices.com/ro/

Pentru mai multe detalii legate de probleme de confidentialitate, puteti accesa si urmatoarele linkuri:

http://www.dreptonline.ro/legislatie/oug_13_2012_modificare_prelucrare-_date_caracter_personal_protectia_vietii_private_comunicatii_electronice.php

http://www.youronlinechoices.eu/ro

http://www.iabeurope.eu/cookies-faq/internet-cookies-increasing-and-enhancing-yourinternet-surfing-experience/what-are-cookies-how-do-they-work-cookies-faq.aspx

http://www.guardian.co.uk/info/cookies

Vizitatorii si Utilizatorii www.stilmed.ro pot solicita mai multe informatii la adresa de mail office@stilmed.ro