Neurologie

Neurologia este specialitatea medicală care se ocupa cu diagnosticarea și tratamentul afecțiunilor sistemului nervos (encefal, măduva spinării, nervi periferici). Printre simptomele bolilor neurologice se număra : durerile de cap, amețeală, confuzie, insomnii, convulsii, astenie.
Cauzele apariției bolilor neurologice sunt diverse precum: boli cauzate pe un fond genetic (distrofia musculară), boli ale vaselor de sânge care produc ischemie (accident vascular), leziuni traumatice, leziuni demielinizante, infecții (meningite).

Este bine sa consultați un medic neurolog , daca aveți următoarele simptome:

  • Dureri de cap, dacă sunt severe și cedează greu, cu o manifestare îndelungată în timp; Dacă acestea sunt însoțite de vărsături sau amețeli nu mai amânați prezentarea la medicul neurolog.
  • Durerile cronice care durează timp de câteva luni sau chiar ani. Aceasta durere poate fi rezultatul unei boli sau al unui accident, dar atunci când aceasta durează mai poate fi un simptom al unei probleme diferite ce poate fi diagnosticat doar de un neurolog;
  • Amețeala ca simptom de vertij sau dezechilibru. Vertijul vă face să vă simțiți ca și cum lucrurile din jurul dumneavoastră se rotesc și este un simptom specific unor boli neuronale;
  • Amorțeala sau furnicăturile pot apărea din mai multe motive, precum o postură inadecvată care împiedică circulația sângelui. Cu toate acestea, în cazul în care amorțeala persistă, apare brusc sau se manifestă doar pe o parte a corpului este momentul să consultați un medic pentru că poate indica o boală neurologică.
  • Stare de slăbiciune ce face ca orice efort să pară dificil, indică posibilitatea unui accident vascular cerebral și nu trebuie să neglijați acest lucru.
  • Problemele de mișcare, cum ar fi dificultatea de mers, tremur sau altele pot fi simptome ale tulburării sistemului nervos și trebuie să investigate aceste afecțiuni.
  • Convulsiile pot fi variate, de la forme aproape insesizabile sau foarte extreme cu pierderea conștiinței, convulsia mișcării brațelor și a picioarelor, probleme respiratorii sau confuzii.
  • Problemele de vedere dacă apar brusc și afectează ambii ochi, trebuie neapărat să ajungeți la de un medic specialist pentru că acest lucrul reprezintă mai mult decât o problemă de îmbătrânire a ochilor sau de refracție ocular.
  • Problemele de memorie sau momentele de confuzie, precum problemele de exprimare, problemele extreme de memorie, modificările de personalitate sau confuzia sunt toate simptome care ar putea fi cauzate de tulburări sau de probleme la nivelul creierului, coloanei vertebrale și ale nervilor.
  • Problemele legate de somn, precum apneea în somn, anxietatea, coșmarurile, unele probleme de somn sunt tulburări neurologice. De exemplu narcolepsia este o boală cronică cu o cauză genetică, cunoscută prin faptul că afectează sistemul nervos central.

Dr. ALBU SMARANDA

Specializare și competențe

Medic specialist neurologie

Program

Joi: 15:00 – 19:00

TARIFE

Consultație : 150,00 RON
Control : 100,00 RON*
Consultație+Eco Doopler vascular : 300 RON
Consultație+Eco Doppler carotidian : 300 RON
EEG interpretare : 100,00 RON
EEG : 50,00 RON